Programlar

Arda'nın Mutfağı - Tahin Pekmezli Kurabiye Tarifi - Tahin Pekmezli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 23 Mart 2019 Cumartesi günü yayınlanan 25. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Tahin Pekmezli Kurabiye" tarifi! ‘Tahin Pekmezli Kurabiye tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Tahin Pekmezli Kurabiye yapabilirsiniz.’

Tahin Pekmezli Kurabiye

MALZEMELER

Tahinli Hamur için;

100 gr. un - 1 su bardağından 1 parmak eksik
30 gr. tereyağı - 1 tepeleme yemek kaşığı
25 ml ayçiçek yağı - 3 yemek kaşığı
50 ml tahin - 1/3 su bardağı
1 adet yumurta sarısı
20 gr. toz şeker - 2 yemek kaşığı
1/2 paket kabartma tozu

Pekmezli Hamur için;

150 gr. un - 1 + 1/4 su bardağı
60 gr. tereyağı - 2 tepeleme yemek kaşığı
50 gr. pekmez - 1/4 su bardağı
50 ml ayçiçek yağı - 1/4 su bardağı
1 adet yumurta sarısı
40 gr. toz şeker - 4 yemek kaşığı
1/2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI

Tahinli Hamur için;

Tahinli hamur için olan bütün malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve bir mikser yardımıyla çırpın.

Bütün hamur birleşince bir spatula yardımıyla hafif karıştırın.

Hazırladığınız hamuru yağlı kağıdın arasına alın ve soğuması için buzdolabına kaldırın.

Pekmezli Hamur için;

Pekmezli hamur için olan bütün malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve bir mikser yardımıyla çırpın.

Bütün hamur birleşince bir spatula yardımıyla hafif karıştırın.

Hazırladığınız hamuru yağlı kağıdın arasına alın ve soğuması için buzdolabına kaldırın.

Hamurlarınız soğuyunca 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 – 15 dakika pişirin. Tamamen soğumadan tepsiden almayın.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!