Programlar

Arda'nın Mutfağı - Tavuklu Fajita - Tavuklu Fajita Tarifi - Tavuklu Fajita Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 30 Ekim 2021 Cumartesi günü yayınlanan 115. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı ‘Tavuklu Fajita tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Tavuklu Fajita yapabilirsiniz.’

Tavuklu Fajita

MALZEMELER
6 parça kemiksiz tavuk but

Etleri marine etmek için;
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı worcestershire sos ya da balzemik sirke
1/2 adet misket linmonun suyu
6 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon

Sebzeli karışım için;
Zeytinyağı
2 adet büyük boy piyazlık doğranmış soğan
2 adet jülyen doğranmış sarı biber
2 adet jülyen doğranmış kırmızı biber
3 adet jülyen doğranmış yeşil köy biberi
1-2 yemek kaşığı soya sosu

Domates salsa için;
1-2 adet domates
1 adet küçük boy kırmızı soğan
1 tutam taze kişniş ya da maydanoz
lime ya da limon suyu
Tuz
Karabiber

Üzeri için;
1/4 su bardağı soya sosu
1/2 su bardağı su

Yoğurt sos için;
4 kaşık süzme yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
1 limonun rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu

Servis için;
4 adet lavaş ekmeği

Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!