Programlar

Arda'nın Mutfağı - Üç Renkli Pilav Tarifi - Üç Renkli Pilav Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 26 Aralık 2020 Cumartesi günü yayınlanan 87. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Üç Renkli Pilav" tarifi! ‘Üç Renkli Pilav tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Üç Renkli Pilav yapabilirsiniz.’

Üç Renkli Pilav

MALZEMELER

Pilavı için;

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet soğan - rende

3 su bardağı pirinç

4 su bardağı su

Tuz

Beyaz biber

Yeşil katmanı için;

7 - 8 dal dereotu

7 - 8 dal maydanoz

Sarı katman için;

1 silme tatlı kaşığı zerdeçal

Üzeri için;

Çam fıstığı 

YAPILIŞI

Yeşil katmanı için;

Parçalayıcınızın içerisine dereotu ve maydanozu ekleyip iyice çekin.

Çektiğiniz yeşilliği karıştırma kabına alın.

Sarı katmanı için;

Zerdeçalı karıştırma kabına alın.

Pilav için;

Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.

Isınan tencerenizin içerisine tereyağı ekleyin ve eritin.

Eriyen tereyağın üzerine rendelenmiş soğanı ilave edip içerisine hafif tuz ekleyip soteleyin.

Ardından pirinç ve tuzu ekleyip kavurun.

Hafif kavrulan pirincinizin üzerine tuz, beyaz biber ve suyunu ilave edip karıştırın.

Tencerenizin kapağını kapatın ve kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.

Pilavınız pişince altını kapatın.

Birleştirmek için;

Otlu karışımın içerisine pilavınızın 1/3’ini ve zerdeçalın içerisine pilavınızın 1/3’ini ilave edip karıştırın.

Dilediğiniz şekilde bir cam kabınızı zeytinyağıyla yağlayın.

Alt tabanına otlu pilav, ortasına zerdeçallı pilav, altına da sade pilavı koyun ve her katı kaşıkla düzleyin.

Ardından servis edeceğiniz kaba ters çıkartın.

Üzerini kavrulmuş çam fıstığıyla süsleyerek servis edin.

 

Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!