Programlar

Arda'nın Mutfağı - Zerdeçallı Kuskus Pilavı Tarifi - Zerdeçallı Kuskus Pilavı Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 19 Eylül 2020 Cumartesi günü yayınlanan 73. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Zerdeçallı Kuskus Pilavı" tarifi! ‘Zerdeçallı Kuskus Pilavı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Zerdeçallı Kuskus Pilavı yapabilirsiniz.’

Zerdeçallı Kuskus Pilavı

MALZEMELER

2 su bardağı kuskus

Su

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 - 3 dal adaçayı

2 diş sarımsak

1 tutam zerdeçal

Tuz

Beyaz biber

YAPILIŞI

Derin bir tencereye su koyun ve kaynatın.

Kaynayan suyunuza tuz ilave edin ve kuskusunuzu ilave edip haşlayın.

Haşlanan kuskusunuzu bir süzgeç yardımıyla süzün.

Kuskusu haşladığınız tencereyi tekrar ocağa alın ve ısıtın.

Tencerenize tereyağı ve zeytinyağını ekleyin.

Adaçayı ve bütün olarak sarımsakları ekleyip karıştırıp yağa aroma verin.

Yağa aroma verince adaçayı ve sarımsağı tencereden çıkartın.

Zerdeçalı tencereye ekleyin ve karıştırın.

Haşlayıp süzdüğünüz kuskusları ilave edip karıştırın.

Tuz ve beyaz biberi ilave edip karıştırın.

Sıcak servis edin. 

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!