Programlar

Arda'nın Mutfağı - Ziyafet Pilavı Tarifi - Ziyafet Pilavı Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 01 Şubat 2020 Cumartesi günü yayınlanan 53. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Ziyafet Pilavı" tarifi! ‘Ziyafet Pilavı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Ziyafet Pilavı yapabilirsiniz.’

Ziyafet Pilavı

MALZEMELER

Soğan için;

4 – 5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet büyük boy soğan
Tuz

Pilav için;

1 su bardağı nohut – haşlanmış
3 su bardağı pirinç
1 silme yemek kaşığı zerdeçal
1 silme yemek kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber
4 su bardağı su

Köftesi için;

300 gr. orta yağlı dana kıyma
1 yemek kaşığı ketçap
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

Köfte için;

Kıyma, ketçap, yenibahar, kimyon, tuz ve karabiberi bir karıştırma kabının içerisine alıp, iyice yoğurun.

Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.

Pilav için;

Soğanlarınızı ince piyazlık doğrayın.

Pilav tencerenize zeytinyağı ekleyin ve doğradığınız soğanları içerisine alıp tuz serpin.

Soğanlarınız iyice yumuşayana kadar pişirin.

Soğanlarınız pişince ayrı bir tabağa aktarın ve hazırladığınız köfteleri soğanları pişirdiğiniz tencereye alın.

Köfteler hafif renk alınca içerisine haşlanmış nohutları atın.

Köfte ve nohutlarınızı tek bir kat olacak şekilde tencerenin tabanına yayın.

Üzerlerine pişirdiğiniz soğanları tek kat olacak şekilde yayın.

Soğanınızın üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin ve yayın.

Bir karıştırma kabında zerdeçal, toz kırmızı biberi birlikte karıştırın.

Ardından pirincin üzerine ekleyip, tuz ve karabiberini ekleyip kapağını kapatın.

Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!