X
X

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Kıyır Börek Tarifi - Kıyır Börek Nasıl Yapılır?

Kıyır Börek

MALZEMELER

Hamuru için;
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı un - açmak için

Hamurların üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

İç harcı için;
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
8-10 dal (500 gr) pırasa
2 adet soğan
150 gr ıspanak
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
2 su bardağı beyaz peynir

Üzeri için;
Kaşar peyniri

Tarifi videomuzda!

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!

BÖLÜMLER

ÖZEL KLİPLER