X
X

Arda'nın Ramazan Mutfağı 11 Mart Salı İftar Tarifleri

11.03.2025 Salı 13:26 (Güncellendi: 11.03.2025 - 13:26)

11 Mart 2025 Salı günü yayınlanan Arda'nın Ramazan Mutfağı 180. Bölümde usta şef Arda Türkmen "Tavuk Kapama, Bıt Bıt Çorbası ve Sütlü Tel Kadayıf" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!

Tavuk Kapama

MALZEMELER

10 - 12 adet tavuk baget
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
Tuz
Tane karabiber
2 litre su

Pilav için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
3 su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı

Fırın tepsisine eklemek için;
4 su bardağı tavuk suyu - tavukları haşladığınız sudan

Tavukların üzeri için;
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
2 - 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Tarifi izlemek için tıkla!

-------

Bıt Bıt Çorbası

MALZEMELER

Köftesi için;

200 gr kıyma
1 adet küçük boy soğan - rende
3 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 - 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı - kızartmak için

Çorba için;
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber

Meyanesi için;
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı

Üzeri için;
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

Tarifi izlemek için tıkla!

-------

Sütlü Tel Kadayıf

MALZEMELER

300 gr taze tel kadayıf
250 gr tereyağı
2 su bardağı pirinç fındık

Şerbeti için;

2,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 - 2 damla limon suyu
1,5 su bardağı süt

Tarifi izlemek için tıkla!

-------

ARDA'NIN RAMAZAN MUTFAĞI VİDEOLARI