Tavuk Kapama
MALZEMELER
10 - 12 adet tavuk baget
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
Tuz
Tane karabiber
2 litre su
Pilav için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
3 su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Fırın tepsisine eklemek için;
4 su bardağı tavuk suyu - tavukları haşladığınız sudan
Tavukların üzeri için;
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
2 - 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tarifi izlemek için tıkla!
-------
Bıt Bıt Çorbası
MALZEMELER
Köftesi için;
200 gr kıyma
1 adet küçük boy soğan - rende
3 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 - 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı - kızartmak için
Çorba için;
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
Meyanesi için;
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
Üzeri için;
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Tarifi izlemek için tıkla!
-------
Sütlü Tel Kadayıf
MALZEMELER
300 gr taze tel kadayıf
250 gr tereyağı
2 su bardağı pirinç fındık
Şerbeti için;
2,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 - 2 damla limon suyu
1,5 su bardağı süt
Tarifi izlemek için tıkla!
-------