X
X

Kendimle olan yarışım hiç bitmeyecek!

23.11.2015 Pazartesi 12:44 (Güncellendi: 08.11.2016 - 16:15)

Hafta içi her gün Kanal D’de saat 10:00’da yayınlanan "Aşk ve Günah" dizisinin başrol oyuncusu Seren Deniz Yalçın onu buraya taşıyan tesadüfleri anlatıyor.

İlk kez ekranda bir yarışma programında göründü; sonra, kendisini setlerde buldu. Hafta içi her gün Kanal D’de saat 09.10’da yayımlanan "Aşk ve Günah" dizisinin başrol oyuncusu Seren Deniz Yalçın onu buraya taşıyan tesadüfleri anlatıyor.

Tanınma hikAyenizle başlayalım. Yıl 2014... ‘Kim Milyoner Olmak İster’ yarışmasının yarışmacı koltuğundasınız...

Evet. Ekran başında izlerken doğru cevapları biliyormuşum. Annem yarışmaya benim adıma başvurdu ve katılmam için çok ısrar etti. Ben de onu kırmak istemedim. Ama yarışmaya keşfedilme gibi bir amaçla katılmadım. Keşfedilme süreci ondan tamamen bağımsız gelişti.

Nasıl başladı macera?

Lise son sınıftaydım. Arkadaşımla bir akşam dışarı çıktık ve onun bir arkadaşıyla karşılaştık. Sohbet ederken Sağlık Bakanlığı’nın filmi için oyuncu aradıklarını söylediler. Arkadaşım "Neden Deniz olmasın ki" dedi. Ertesi gün görüşmeye gittim, işi aldım. Yaşadıklarım için hem iyi bir dost tavsiyesi hem de şans diyebiliriz. Sonra oranın casting direktörü beni başka bir yapım firmasıyla tanıştırdı. Ve "Unutma Beni" dizisine girdim.

Neden konservatuvar yerine "Alman Dili ve Edebiyatı" okudunuz?

Oyuncu olacağımı düşünmüyordum ki. Sporcuydum, aynı zamanda dans ediyordum ve okulum çok yoğundu. İnsan kendini yavaş yavaş keşfediyor sanırım. Bir de Alman dili ve edebiyatı benim için özel bir ilgi alanı olarak başladı. Bunun sebebi de küçüklüğümde uzun bir süre Almanya’da yaşamış olmam. Fakat oyunculuğa başladığımda, orada okuduğum ve öğrendiğim her şeyin oyunculuğuma katkısının olduğunu fark ettim. Ayrıca şimdi fark ediyorum ki bu meslekte ne kadar çok dil bilirseniz, bu size o kadar çok uluslararası kapı açar. Bu da bir oyuncunun en büyük hayallerinden biri...

Hangi noktada "Bu benim mesleğim olur" dediniz?
Kendimle olan yarışımın hiç bitmeyeceğini anladığımda. Ve bu meslekte asla "Ben oldum" denilen bir nokta olmadığını gördüğümde...

KOCAMAN BİR AİLE OLDUK

Daha önce de günlük bir dizideydiniz... Nedir bu günlük dizi sevdanız?

Tamamen tesadüf. Ama günlük diziler, bir oyuncunun iyice pişmesi için çok güzel bir fırsat.

Haftalık dizilerden bile dert yanılan sektörde günlük dizi yapmanın artı ve eksileri neler?

Haftada beş gün dizi yayında olduğundan, çalışma saatleri çok uzun olabiliyor. Ekiple çok fazla vakit geçiriyorsunuz, bu da kocaman bir aileniz olmasını sağlıyor. "Ailem" dediğiniz insanlarla sevdiğiniz işi yaparken geçen saatlerin çok önemi olmuyor.

Dizideki "Nesrin" karakteri, zengin hayattan etkilenip o hayatın bir parçası olmak için her şeyi yapıyor. Günümüz gençlerine ne kadar benziyor sizce?

Bütün gençliği genellemek doğru değil tabii. Ama diğer dizi ve filmlerde olduğu gibi, "Aşk ve Günah"ta da gerçek hayattan bir kesit sunuluyor.

Zengin ve varlıklı bir hayat için nelerden ödün verilir?

Zenginlik çok göreceli bir kavram. Kimin için zenginlik, nasıl bir zenginlik? Üstelik, bir şeylere sahip olmak için kendimizden ödün vermemize de gerek yok. Karakterim ‘Nesrin’ çok kararlı ve kafasına koyduğunu yapan bir kız. Bu iki konuda benzesek bile tekniklerimiz çok farklı.

10 MADDEDE SEREN DENİZ YALÇIN

1  - Annem ve babamın oyunculuğa dair geçmişleri yok. İkisi de bankacı. 22 yaşında bir kızınız olunca her şeye temkinli yaklaşıyorsunuz ama attığım her adımda arkamda durup bana destek oldular.
2  - Kendimi enerjik, dürüst ve biraz da ruh hali çabuk değişen biri olarak tanımlıyorum.
3  - Hayat mottom: Bir şeye sahip olmak için istemen yeterli.
4  - Aşk insanoğlunun hissedebileceği bütün duyguları aynı anda içinde barındırabilen bir durum. Bence onu cazip kılan şey de bu.
5  - Şimdiye kadar aşka benzer bir şeyler bulduğum oldu ama gerçekliğinden şüpheliyim.
6  - Seyretmekten asla sıkılmayacağım filmin cevabı kafamda sürekli değişiyor fakat küçüklükten kalan hayranlığımla, ‘Harry Potter’ en vazgeçilmezim.
7  - İlham aldığım oyuncular Robert Carlyle, Natalie Portman ve Tilda Swinton.
8  - Elimde bir imkân olsa Heath Ledger ve Cem Yılmaz ile karşılıklı bir projede oynamak isterdim.
9  - Güzellik bu meslekte avantaj sağlıyor. Ama sadece yüzde 20’lik bir payı var. Tek başına bir hiç.
10- Hayalim senaristliğini ve yönetmenliğini kendi yaptığım bir film çekmek.

KAYNAK: http://www.hurriyet.com.tr/seren-deniz-yalcin-kendimle-olan-yarisim-hic-bitmeyecek-40010682

 

AŞK VE GÜNAH VİDEOLARI