Skip to main content
 
Hatay'ın yöresel tatlarından Yoğurt Aşı tarifi Bizden Lezzetler'de!
Hatay'ın yöresel tatlarından Yoğurt Aşı tarifi Bizden Lezzetler'de!

Dış Harç:

1 kg ince bulgur (3,5 su bardağı)

3 çay kaşığı kimyon (12 gr)

3 çay kaşığı kuru fesleğen (12 gr)

2,5 çey kaşığı tuz (8 gr)

3-4 çay kaşığı pul biber (12-16 gr)

200 gr irmik (1 su bardağı)

1 litre su (5 su bardağı)

1 yemek kaşığı biber salçası (10 gr)

Yarım kilo dövülmüş köftelik et

İç Harç:

Yarım kilo dana kıyma

100 gr margarin (2 yemek kaşığı)

Yarım su bardağı su (100 ml)

1 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı yeni bahar (8 gr)

1 tatlı kaşığı pul biber (8 gr) 

2 çay kaşığı tuz

Çorba İçin:

1 çay bardağı pirinç (90 gr)

3 su bardağı su (600 ml)

Suyunu çektikten sonra 2 litre su (10 su bardağı su)

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 kilo tuzlu yoğurt

Üzeri için:

50 gr margarin (1 yemek kaşığı)

2 çay kaşığı pul biber (8 gr)

4 çay kaşığı nane (16 gr)

25.01.2016 Pazartesi 10:14   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 12:39)
Sence Hangisi?

{{question.Title}}

Benzer Videolar