YAKINDA
Beyaz'la Joker
HAFTA İÇİ 14.00
Gelinim Mutfakta
HAFTA İÇİ 09.00
Neler Oluyor Hayatta?
CUMARTESİ 13.00
Arda'nın Mutfağı
PAZAR 13.45
Arda ile Omuz Omuza
HAFTA İÇİ 19.00
Kanal D Ana Haber
HAFTA SONU 18.45
Kanal D Haber Hafta Sonu
CUMARTESİ 09.45
Magazin D Cumartesi
PAZAR 09.45
Magazin D Pazar
CUMARTESİ - PAZAR 08.30
Konuştukça
PAZAR 12:45
Pazar Gezmesi
ALİ PAŞA PİLAVI
Köfteler için Malzemeler
200 gr. kıyma
1 diş sarımsak
1 adet soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı Karabiber
Pilav için Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
yarım su bardağı dolmalık fıstık
1 avuç file Antep fıstığı
1 avuç sultaniye üzüm
1 çay kaşığı Tuz
2 çay kaşığı Karabiber
Yapılışı:
Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri yağsız tavada kızartın.
Üzümleri suda bekletip, şişmesini sağlayın. Pilav tenceresine fıstıkları koyup, kavurun. Tereyağını tencereye ekleyip eritin.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ve bir tutam tuzu ilave edip kavurun.
Et suyunu, köfteler, üzüm, tuz, karabiber ve Antep fıstığını pirince ekleyin. Bir tur karıştırıp kapağını kapatın.
Suyunu çekinceye kadar pişirip, demlendirin.
Sıcak servis edin.