X
X

Badımcan Küküsü tarifi

23.10.2012 Salı 16:18 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bakü'nün yöresel tatlarından Badımcan Küküsü tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
6 adet patlıcan
5 adet soğan
2 su bardağı ceviz içi 
1 bardak süzülmüş tereyağı
1 adet patates
Tarçın 
Karabiber
 
Yapılışı:
Beş  tane soğan rondoda çekilir. Çekirdeksiz patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına kesilir. Bir patates soyulup doğranır. Patlıcanlar ve patates küçük küpler haline gelecek şekilde çekilir. Yumurta da  kaseye kırılır veçırpılır. Bütün karışım güzelce harman edilir.  Karışıma tuz, tarçın, karabiber ve iki su bardağı kadar da ceviz içi eklenir  ve  sade yağ ya da tereyağında kavrulur.Patlıcan küküsünün  üzerine düz bir tabak kapatılarak ters yüz edilir.Patlıcan küküsü servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI