Malzemeler:
2 köy tavuğu veya 1 adet normal tavuk
250 gr taze fasulye
1 çay bardağı lepe (kırık nohut)
5 adet çarliston biber
2 adet kabak
2 büyük boy domates
1 büyük boy patates
1 büyük boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yapılışı:
2 adet köy tavuğu veya 1 adet büyük tavuk parçalanarak düdüklü tencerede haşlanır. 5 adet çarliston biber çekirdekleri çıkartılıp halka halka doğranır. 2 adet domates küp küp kesilir. 2 adet kabak da doğranır.1 büyük boy kuru soğan yemeklik doğranıp dolu dolu 1 yemek kaşığı tereyağında pembeleşene kadar kavrulur. Pembeleşen soğanın üzerine 1 çay bardağı kadar haşlanmış lepe (kırık nohut) koyuyoruz. 1 yemek kaşığı zerdeçal eklenir. Domatesleri de ilave edip yumuşayana kadar sotelenir. 250 gr taze fasulye, kabak ve biberleri de sotelenen malzemelere eklenir. Üzerine tavuk suyu dökülür. 1’er tatlı kaşığı tuz ve domates salçası katılıp, üzerine tavuk etlerini yerleştirilir. Yemeğin pişmesine yakın 1 büyük boy iri iri doğranmış patates de tencereye eklenir.Pişen yemek servis tabağına alınır ve lavaş parçalarıyle süslenip üzerine sarmısaklı yoğurt sökülür.
Beçebozbaşı servise hazırdır.