Malzemeler:
Hamuru için:
Her bir beze için 1 yumurta
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
Üzeri için:
5 adet soğan
5 adet yumurta
5 yemek kaşığı tereyağı
4 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Bir yoğurma kabına 7 yemek kaşığı kadar un alınır, üzerine 1 yumurta kırılır, 1 tatlı kaşığı tuz eklenir, ılık su ve un ilave ederek katı bir hamur elde edilene dek yoğrulur. Unlanarak orta kalınlıkta bir yufka halinde açılır. Elde edilen yufka, arası bolca unlanarak dörde katlanır. Önce üç parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir, daha sonra çapraz kesilerek üçgen hamur parçaları elde edilir. Yalkı hamurları, bol unla birbirinden ayrılarak beyaz bez torbalarda, güneş ışığı almayan bir yerde en az iki gün boyunca dinlendirilir. Hamurlar, tuz ve sıvıyağ eklenen sıcak suda haşlanmaya alınır. Haşlanan hamurlara süzmeden önce soğuk su eklenir ve bekletilir. 5 adet soğan, incecik doğranır, 5 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Üzerine 5 adet yumurta kırılıp karıştırılır. 4 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve tuzu ilave edilir. Hamurlar süzülür, üzerinden soğuk su geçirilir. Bir servis tabağına kat kat hamur ve soğanlı, yumurtalı içten dizilir.
Yalkı Hamuru, servise hazırdır.