Malzemeler:
4 adet yumurta
200 gr.kavurma
200 gr. tereyağı
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 tutam karabiber
Hamuru için;
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
Aldığı kadar un
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Bir tutam pul biber
Yapılışı:
Yoğurma kabının içine 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay bardağı ılık su alınır. Azar azar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. 200 gr. tereyağı kızdırılır. Yemeklik doğranan 1 adet kuru soğan tereyağında kavrulur. 1 adet kırmızı biber küçük küçük doğranıp pembeleşen soğanların üzerine eklenir. Diriliğini kaybedence 200 gr. kavurma ilave edilir, 1 tutam karabiber serpilir. Hamur unlu zeminde tepsi büyüklüğünde açılır. Erişte gibi ince ince kesilir. 2 avuç erişte soğan ve biberle lezzetlenen kavurmaya eklenir. Hamurlar yumuşayana kadar biraz pişirilip üzerine 4 adet yumurta kırılır. Servis tabağına kırılmış tandır yufkaları alınır. Üzerine kavurmalı yumurta döşenir. 2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvıyağda 1 tutam pul biber kızdırılıp yemeğin üzerine gezdirilir.
Yumurta Paçası servise hazırdır.