X
X

Açık Pide tarifi

26.03.2012 Pazartesi 10:05 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Çorlu'nun yöresel tatlarından Açık Pide'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg yoğurt
1 kg un
250 gr margarin
4 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
 
Yapılışı:
Derince bir kaba un ilave edilir. Üzerine 2 tatlı kaşığı tuz konup üzerine ılık su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar yoğurulur. 250 gr maragarin kısık ateşte eritilir.  Hamur 20 adet bezeye ayrılır. Her beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Tüm yufkalar aralarına eritilmiş margarin sürülerek üst üste dizilir ve elde bütünleştirilip genişletildikten sonra oklava ile açılır. Tepsi yağlanır ve açılan yufka, uçları dışarıda kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir. İçi için; 1 kg yoğurdun içine 4 yumurta kırılır ve tuz eklenip çırpılıp tepsiye dökülür. Kenarlar hamurun ortasını açık bırakacak şekilde pile pile içe doğru katlanır. Kalan margarin yufkanın üzerine dökülür.150 derecelik fırında  kızarana kadar pişirilir.
 
Açık pide servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN