Malzemeler:
2 Su bardağı yeşil mercimek
1 Su bardağı ince bulgur
2 Adet kuru soğan
6 Adet kurutulmuş kırmızı biber
2 Yemek kaşığı domates salçası
2 Yemek kaşığı biber salçası
3 Yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı ayçiçeği yağı
Karabiber
Nane
Pul biber
Yapılışı:
2 büyük boy soğan küp küp doğranır, yarım su bardağı ayçiçek yağı ve 3 yemek kaşığı tereyağı ile sotelenmeye bırakılır. Soğanların rengi değişince 2 yemek kaşığı domates ve 2 yemek kaşığı biber salçası eklenerek kavrulmaya devam edilir. Bir gün önceden ıslatılan 2 su bardağı yeşil mercimek kavrulan soğanlara eklenir. Ardından 1 su bardağı ince bulgur da ilave edilir. 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı nane, 2 tatlı kaşığı pul biber ve üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. 2 tatlı kaşığı tuz ve 6 adet kurutulmuş kırmızı biber de eklendikten sonra altı kısılarak pişmeye bırakılır. Suyunu hafif çekince altı kapatılıp servis tabağına alınır.