X
X

Alacatene tarifi

01.03.2012 Perşembe 10:05 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Uşak'ın yöresel tatlarından Alacatene'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 Su bardağı yeşil mercimek 
1 Su bardağı ince bulgur 
2 Adet kuru soğan 
6 Adet kurutulmuş kırmızı biber 
2 Yemek kaşığı domates salçası 
2 Yemek kaşığı biber salçası 
3 Yemek kaşığı tereyağı 
1/2 su bardağı ayçiçeği yağı 
Karabiber 
Nane 
Pul biber
 
Yapılışı:

2 büyük boy soğan küp küp doğranır, yarım su bardağı ayçiçek yağı ve 3 yemek kaşığı tereyağı ile sotelenmeye bırakılır. Soğanların rengi değişince 2 yemek kaşığı domates ve 2 yemek kaşığı biber salçası eklenerek kavrulmaya devam edilir. Bir gün önceden ıslatılan 2 su bardağı yeşil mercimek kavrulan soğanlara eklenir. Ardından 1 su bardağı ince bulgur da ilave edilir. 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı nane, 2 tatlı kaşığı pul biber ve üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. 2 tatlı kaşığı tuz ve 6 adet kurutulmuş kırmızı biber de eklendikten sonra altı kısılarak pişmeye bırakılır. Suyunu hafif çekince altı kapatılıp servis tabağına alınır.
 
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI