X
X

Alişke Çorbası tarifi

12.04.2012 Perşembe 17:44 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Eskişehir'in yöresel tatlarından Alişke Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg tavuk baget
2 büyük boy patates
3 adet domates
2 orta boy soğan
1 yumurta sarısı
½ limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Hamuru için:
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı su
 
Yapılışı:
Soğanlar küçük küçük doğranır ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edilerek pembeleşene kadar kavrulur. Soğanlarınüzerine tavuk bagetler eklenir ve rengi dönene kadar sotelenir. 3 adet domatesin rendesi tavukların üzerineilav edilir ve biraz kavrulduktan sonra 1 buçuk litre sıcak su ilave edilip tavuk bagetler haşlanmaya bırakılır. Patatetesler  küp küp doğranır. Tavuk bagetlerin pişmesine yakın patatesler ilave edilir ve patatesler  yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir.Hamuru için, tepeleme  2 yemek kaşığı un 1 çay bardağı su ile iyice karıştırılır. Çay kaşığı ile pişmeye devam eden çorbanın içine tüm hamur bitene kadar damlatılır.  Tencere karıştırılmadan sallanır ve yaklaşık 10 dakika daha pişirilir.Çorba piştikten sonra ılıtılır. 1 yumurta sarısı yarım limonun suyu ile çırpılır ve ılık çorbaya eklenir.
 
Alişke Çorbası servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI