X
X

Arabaşı Çorbası tarifi

06.04.2012 Cuma 09:56 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Arabaşı Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
700 gr tavuk göğüs eti
4 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı domates salçası
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
4 çay kaşığı pul biber
1 Adet Limon
 
Hamuru için:
1 Su bardağı un
5 Bardak su
 
Yapılışı:
700 gr tavuk eti düdüklü tencerede haşlanır ve bir kenara alınır.Bir tencereye 3 bardak kaynar su eklenir ve üzerine tuz atılır. Diğer tarafta 2 bardak soğuk su ile 1 bardak un güzelce karıştırılır ve kaynar su dolu tencereye sürekli çırpılarak ilave edilir. Hamur hafif koyulaşana kadar sürekli çırpılarak pişirilir. Geniş bir tepsi ıslatılır ve tenceredeki hamur tepsiye dökülüp soğumaya bırakılır. 2 Yemek kaşığı tereyağı ile 1 yemek kaşığı zeytinyağı tencereye eklenir ve üzerine 4 yemek kaşığı un ilave edilir. Unun kokusu çıkana kadar kavrulduktan sonra, üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 4 çay kaşığı pul biber eklenir. Salça kavrulunca, 8 bardak tavuk suyu üzerine ilave edilir. Tavuk etleri didiklenir ve tencereye ilave edilir. 1 adet limon suyu tencereye eklenir ve ocaktan alınır. Soğumaya bırakılan hamur tepsisinin ortasına bir yuvarlak açılır ve servis kasesine dökülen çorba bu yuvarlak boşluğa yerleştirilip servis yapılır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN