
Malzemeler:
1 tavuk göğsü
1 soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tam buğday unu
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Hamuru için:
9 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı tam buğday unu
Yapılışı:
Tavuk göğsü bol su ile haşlanır. Suyun içinden alınır ve didiklenir. Hamur için haşlanan tavuğun suyu tuz eklendikten sonra içine un eklenerek çırpılır ve koyu kıvamlı bir bulamaç elde edilir. Servis kabına yayılır. Soğuması için kenara alınır.Çorba için çorba tenceresinde tereyağı ile soğan kavrulur. Salça eklenip karıştırılır üzerine 3 su bardağı tavuk suyu eklenip karıştırılır. Diğer tarafta un, tavuk suyu ile açılır ve çorbaya eklenir. Son olarak tavuk etleri eklenip bir taşım kaynatılır. Servis kabındaki hamur baklava dilimi şeklinde kesilir. Orta kısmı çıkartılıp servis kâsesine alınan çorba yerleştirilir ve servis yapılır.
Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN