X
X

Arap Pilavı tarifi

18.04.2013 Perşembe 10:08 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Balıkesir'in yöresel tatlarından Arap Pilavı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 adet tüm tavuk
4 su bardağı pirinç
3 adet patates
2 adet patlıcan
5 çay kaşığı kimyon
5 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
1 tüm tavuk 2 tatlı kaşığı tuz serpilen suda haşlanır. Islatılan pirincin de üzerine 2 çay kaşığı tuz serpilir. Kabukları soyulan 3 patates ve 2 adet patlıcan küp küp doğranır. Patlıcanlar tuzlu suda bekletilip kurulanır. Patatesler ve ayrı bir tencerede patlıcanlarda kızartılır. Kızartılan patlıcan ve patateslerin üzerine karabiber ve kimyon serpilir. Haşlanan tavuğun beyaz etleri deriden ve kemiklerden ayırılır. Büyük parçalar halinde tavuk etleri kesilip didiklenir. Tavuk etleri tencerenin içine serilir. Baharatlı patlıcan ve patatesler karıştırılıp tenceredeki tavuğun üzerine koyulur. Islatılıp suyu süzülen pirinç karabiberle harmanlanıp 2 çay kaşığı tuz serpilir. Pirinçle diğer malzemelerin üzeri örtülür. Tencereye tavuk suyu ve sıcak su eklenerek pişirilir. Pişen yemek servis tabağına ters çevirilerek koyulur.
 
Arap pilavı sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN