X
X

Arapaşı Çorbası tarifi

21.11.2012 Çarşamba 17:23 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Arapaşı Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 adet bütün tavuk
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası

 
Hamuru için;
1 kase un
5 kase su
 
Yapılışı:
Bütün tavuk 2 tatlı kaşığı tuzla birlikte düdüklü tencerede haşlanır.
Hamuru için; ayrı bir tencereye 1 kase un konulur ve üzerine 5 kase su dökülür. Kaynayana kadar devamlı karıştırılır ve 1 çay kaşığı tuz serpilir. Devamlı karıştırılmaya devam edilir ve iyice koyulaşınca ocaktan alınıp derin bir cam tepsiye dökülür, oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
Çorbanın pişeceği tencere alonır ve 4 yemek kaşığı tereyağı eritilip 3 yemek kaşığı un devamlı karıştırılarak kahverengi olana ve tencereye yapışmayan bir kıvam alana kadar kavrulur. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir. Haşlanan tavuğun suyu süsülür ve salçayla renklenen unun üzerine dökülür. Biraz da normal su eklenir. Çorba kısık ateşte kaynarken tavuk etleri didiklenir. Kaynayan çorbaya tavuk etleri eklenip karıştırılır. 10 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Haurla birlikte servis edilir.
 
Arapaşı Çorbası servise hazırdır.