X
X

Arzuman Köfte tarifi

23.05.2012 Çarşamba 09:36 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Iğdır'ın yöresel tatlarından Arzuman Köfte'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg yağsız dana eti
7 adet yumurta
1 adet soğan
1 çay bardağı lepe (kırık nohut)
½ su bardağı pirinç
½ su bardağı bulgur
1 avuç reyhan otu
2 tatlı kaşığı tuz
 
Suyu için:
2 adet patates
2 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı salça
 
Yapılışı:
7 adet yumurta katı olacak şekilde haşlanır. 1 kilo yağsız, sinirleri alınmış dana eti, taşta iyice dövülür. 1 soğan irice doğranarak ete eklenir, etle birlikte dövülür. Önceden haşlanmış 1 çay bardağı kırık nohut da ete eklenir ve birlikte dövülür. Yarımşar bardak pirinç ve bulgur yıkanır, malzemelere eklenir. 1 avuç reyhan ve tuzu eklenen harç, iyice yoğrulur. Ayrı bir tencerede iki yemek kaşığı margarin eritilir, 3 yemek kaşığı salça ilave edilir. Üzerine 2 litre kadar sıcak su ve tuzu ilave edilir. Küp küp doğranan 2 patates, bu salçalı suda haşlanmaya alınır. Yumurtalar bütün halinde etli harçla kaplanarak yuvarlak köfteler hazırlanır. Köfteler, kaynamakta olan sosta pişmeye alınır. Piştikten sonra ikiye bölünür, üzerine suyu gezdirilir.
 
Arzuman köfte, servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI