
Malzemeler:
4 ayva
8 çay bardağı şeker
Karanfil
1 çay bardağı su
Üzeri için:
1 su bardağı kırık kestane şekeri
Yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı şeker
Servis için: Kaymak
Yapılışı:
Ayvaların kabukları soyulup ikiye keilir. ayvaların çekirdek yatakları oyulup, çekirdekler ayıklanır. Ayvalar tencereye yerleştirilir. Her ayvanın üzerine 1 çay bardağı şeker dökülür. Ayvalara renk vermesi için tencereye ayva çekirdekleri yayılır. Bir kaç tanede karanfil atılıp 1 çay bardağı su gezdirilip kısık ateşte pişirilir. Üzeri için yarım bardak süt 1 kaşık şekerle kaynatılıp kırık kestane şekeri eklenir. Malzemelerin özleşmesi için blendırdan geçirilir. Servis tabağına alınan ayvaların üzerine kestane püresi yayılır. Kaymakla servis yapılır.
Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN