X
X

Ayva Tatlısı Tarifi

25.03.2014 Salı 14:36 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Ayva Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 ayva
1 su bardağı baldo pirinci
3 elma
5 kuru kayısı
4 kuru incir
1 kase ceviz
Yarım su bardağı nar tanesi
2 çubuk tarçın
3-4 karanfil
1 kase şeker
2 su bardağı pancar suyu
2 su bardağı su

Servis için: Kaymak

Yapılışı:
Ayvalar kabukları soyulmadan ikiye kesilir. Çekirdek yatakları çıkartılıp tencereye yerleştirilir. Renk vermesi için ayva çekirdekleri tencereye alınır. Karanfil, tarçın, pancar suyu ve su ayvaların üzerine eklenir. Kısık ateşte ayvalar pişirilir. Diğer tarafta pirinç haşlanıp süzülür. Diri olması için soğuk sudan geçirilir. Elma, incir ve kayısı küçük küçük doğranır. Pirinç, ceviz ve nar taneleri eklenip tüm malzeme karıştırılır ve ayvaların orta kısımlarına doldurulur. Kaymakla servis yapılır.