X
X

Babagannuş tarifi (Diyarbakır)

29.01.2013 Salı 16:29 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Diyarbakır'ın yöresel tatlarından Babagannuş tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
6 adet patlıcan
300 gr kıyma
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam karabiber
½ demet maydanoz
2 adet yumurta
3 diş sarımsak
 
Yapılışı:
6 adet patlıcan fırında veya ocakta közlenip kabuları soyulur. 300 gr kıyma 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Kıyma; 1 silme çay kaşığı tuz ve 1 tutam karabiberle lezzetlendirilir. Yaım demet maydanoz küçük küçük doğranır ve kavrulan kıymayla harmanlanır. Kabukları soyulan patlıcanlar ezilir ve 2 yemek kaşığı tereyağında sotelenir, 3 diş ezilmiş sarımsakla lezzetlendirilir. 2 adet yumurta çırpılır ve ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte pişirilir (omlet gibi) Pişen yumurta patlıcanlara eklenir.  Servis tabağına öncelikle patlıcan alınır ve spatula yardımıyla yayılır. Üzerine Kıymalı harç yerleştirilir.
 
Babagannuş servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI