X
X

Bal Kabağı Tavası tarifi

10.01.2013 Thursday 10:04 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Bal Kabağı Tavası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo bal kabağı
1 adet soğan
6 tatlı kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Sıvı yağ
 
Yapılışı:
Bir kilo bal kabağı ince ince dilimlenir. 1 adet soğan piyazlık doğrandıktan sonra kabaklarla birlikte bir kasenin içerisinde bir çay kaşığı tuz ve şekerle karıştırılarak yumuşamaları için biraz bekletilir. Yumuşayan bal kabağı ve soğanların üzerine 6 tatlı kaşığı mısır unu ile iyice karıştırılır. Malzemelere tavada kızdırılan yağa dökülerek iki yüzü pişirilir.
 
Bal kabağı tavası sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN