X
X

Balkabaklı Gözleme tarifi

12.03.2013 Salı 10:15 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Denizli'nin yöresel tatlarından Balkabaklı Gözleme tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr bal kabağı
2 su bardağı lor peyniri
1 su bardağı ceviz
½ demet dereotu
½ demet maydanoz
3 dal taze soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Kabukları soyulup iri parçalara ayrılan bal kabakları rendenin iri dişli kısmıyla rendelenir. Bal kabaklarının üzerine tuz serpilir ve 5- 10 dakika bekletilir. Bal kabakları tülbent içine koyularak suyu sıkılır. Unun üzerine 1 silme çay kaşığı tuz serpilir ve azar azar su dökülerek gözleme hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Hamur eşit büyüklükte bezelere ayrılıp üzeri temiz bir bez ile örtülerek bal kabaklı iç hazırlanana kadar dinlendirilir. 2 su bardağı lor peyniri, 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi, yarım su bardağı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı karabiber ilave edilip gözleme içi güzelce harmanlanır. Dinlenen hamurlar unlu zeminde servis tabağı büyüklüğünde açılır. Bal kabaklı içten yerleştirilip, hamurlar yarım ay şeklinde kapatılır. Hamurlar yağsız tavada arkalı önlü kızartılır.
 
Bal Kabaklı Gözleme servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN