X
X

Balkabaklı Pilav

30.04.2014 Wednesday 11:26 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Rize'nin yöresel tatlarından Balkabaklı Pilav, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
MALZEMELER:
1 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 dilim bal kabağı
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:
Soğan yemeklik doğranıp sıvıyağ-tereyağı karışımında kavrulur. Minik küpler şeklinde doğranan kabaklar eklenip bir müddet daha kavrulur. Üzerine pirinç, su, tuz, şeker ve karabiber eklenip pişirilir. Demlendirildikten sonra servis yapılır.