X
X

Banik Köfte tarifi

03.04.2013 Çarşamba 10:29 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Banik Köfte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr çiğ köftelik kıyma
4 su bardağı orta bulgur
1 su bardağı kırık buğday
½ demet maydanoz
6 adet yumurta
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Banik köftenin harcı için; 4 su bardağı bulgur ile 1 su bardağı kırık buğdayın (yarma) üzerine 1’er tatlı kaşığı tuz ve karabiber atılır. Malzemeler ılık suyla ıslatılır. Yaklaşık 5 dakika bekleyen bulgur ve buğdayın üzerine 1 ader soğan rendelenir. Biraz yoğrulan harca; 1 yemek akşığı reyhan serpilip 2 adet de yumurta kırılır. 2 yemek kaşığı salça ve yarım kilo çiğ köftelik kıyma ve kıyılmış yarım demet maydanoz eklenip tüm malzemeler özleşene kadar yoğurmaya devam edilir. Yoğrulan harçtan iri bezeler alınır ve tekerlek gibi köfteler hazırlanır. Köfteler öncelikle, tuz katılmış kaynayan suda haşlanır. 4 adet yumurta çırpılır. Haşlanan köfteler yumurtaya batırılıp sıvı yağda kızartılır.
 
Banik Köfte servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI