X
X

Bastık Tarifi

29.11.2013 Cuma 12:56 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Bastık tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
7 çorba kaşığı buğday nişastası 
7 su bardağı su 
2 bardak üzüm pekmezi 
2 su bardağı şeker  

Üzeri için: 
Ceviz ve fıstık 

Yapılışı:
Nişasta 1 su bardağı su ıslatılır. 7 bardak kaynayan suya pekmez ve şeker eklenir. İyice kaynadıktan sonra ıslanan nişasta eklenip bir taşım kaynatılır. Servis tabağına yayılır.Soğuduktan sonra üzeri ceviz ve fıstıkla süslenir.  
Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN