X
X

Bat Tarifi

07.03.2014 Cuma 12:47 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tokat'ın yöresel tatlarından Bat tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 su bardağı mercimek
1 çay bardağı ince bulgur
4 domates
1 demet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
3 yemek kaşığı salça
3 soğan
1 tutam reyhan
Tuz, pulbiber
Limon

Üzeri için: CevizServisi için Asma yaprağı 

Yapılışı:
Mercimek yumuşayıncaya kadar haşlanır ve ocaktan alındıktan sonra ince bulgur ve salça eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra ağzı kapalı olarak soğumaya bırakılır. Diğer tarafta yeşil soğan, maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır. Domatesler ve soğanlar küp küp doğrandıktan sonra yeşilliklerle birlikte mercimekli karışıma eklenir. Baharatlar ve limon suyu eklenip bütün malzemeler karıştırılır. Sulu kıvamlı bat ceviz ile süslendikten sonra asma yaprağı ile servis yapılır.