X
X

Beyaz Kabak Dolması tarifi

17.04.2013 Çarşamba 09:54 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mardin'in yöresel tatlarından Beyaz Kabak Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 adet beyaz kabak
1 kilo kuzu kuşbaşı
1 kase pirinç
500 gram asma yaprağı
3 adet domates
2 adet sivri biber
1 bağ maydanoz
2 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sumak ekşisi
1 tatlı kaşığı yeni bahar
2 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Bir beyaz kabağın kabukları soyulup içi temizlenir. Yarım kilo asma yaprağı da yumuşaması için sıcak suya koyulur. Kuzu etinin üzerine birer yemek kaşığı biber ve domates, iki yemek kaşığı da acı biber salçası koyulur. Et ve salçaların üzerine biraz tuz, bir yemek kaşığı yeni bahar ve 1 çay kaşığı karabiber serpilir. Yıkanan bir kase pirinç et ve salçalarla buluşturulur. Soyulup temizlenen kabak yağda çevirilerek yumuşayana kadar kızartılır. İki sivri biber, üç domates ve bir bağ maydanoz, doğranır ve kuzu etiyle buluşturulur. Bir yemek kaşığı sumak ekşisi eklenen harç iyice harmanlanır. İçi yağlanan, tuzlanan ve karabiber sürülen kabağın içine hazırlanan harç koyulur ve tencereye yerleştirilir. Sıcak suda yumuşayan yapraklara iç harç sarılır ve tenceredeki kabağın kenarlarına dizilir. Kabağın kapağı kapatılır ve üzerine sıcak su eklenerek dolma pişirilir.
 
Beyaz kabak dolması sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI