X
X

Bici Bici tarifi (Mersin)

30.04.2013 Salı 18:06 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mersin'in yöresel tatlarından Bici Bici tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 su bardağı nişasta
5 bardak su
Gül suyu için;
1 demet kırmızı gül yaprağı
2 adet limon tuzu
Üzeri için;
Buz
Pudra Şekeri
Muz
Çilek
 
Yapılışı:
Arzu edenler gül suyunu hazır da kullanılabilir. Doğal gül suyu yapmak için; 1 demet kırmızı gülün yaprağı kavanoza doldurulur. 2 adet limon tuzu atılır kavanoz suyla doldurulup kapağı sıkıca kapatılır. Güneşte bekletilen gül suyu 3 gün içinde hazırdır. Muhallebi için, 1 bardak nişasta 5 bardak suyla koyulaşana kadar pişirilip geniş bir tepsiye dökülür. Üzerine hazırlanan gül suyundan damlatılır. Muhallebi oda sıcaklığında soğutulup, üzerine nemli bir tülbent örtülerek buzdolabına kaldırılır. Katılaşan muhallebi küp küp kesilip derin bir servis kabına alınır. Üzerine kar gibi parçalanmış buz döşenip gül suyu dökülür. Pudra şekeri serpilip muz ve çilek dilimleri yerleştirilir.
 
Bici Bici servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI