X
X

Bohça Tatlısı Tarifi

27.12.2013 Cuma 11:16 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Van'ın yöresel tatlarından Bohça Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Yarım kg Antep fıstığı
500 gram baklavalık yufka
400 gram tereyağı

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:
Şerbeti için su ve şeker bir tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Tavada tereyağı eritilir. Yufkaların arasına erimiş tereyağı sürülüp 15 yufka üst üste yerleştirilir. 8*8 ebatlarında kareler kesilir. Karelerin ortasına çekilmiş Antep fıstığı yayılıp bohça şeklinde kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Kalan tereyağı üzerlerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Fıstıkla süsleyerek servis yapılır.