X
X

Boş Kaburga tarifi

22.03.2012 Perşembe 15:32 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Boş Kaburga'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
850 gr kaburga
750 gr bonfile
5 Adet patlıcan
2 Adet domates
8 Adet sivri biber
2 Yemek kaşığı domates salçası
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Karabiber
 
Yapılışı:
2 Yemek kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçasının üzerine, 1 çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı tuz eklenir ve karıştırılır. Hazırlanan salçalı sos, kaburga ve bonfilenin üzerine güzelce sürülür. Geniş bir tencereye alınan etler, harlı ateşte iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirilir. Rengi değişen etler ocaktan alınır ve düdüklü tencereye konur. Etlerin üzerini geçecek kadar su ve yemeğin tuzu eklendikten sonra düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Diğer tarafta çizgili şekilde soyulan patlıcanlar, ortadan ikiye bölünür. Biberler boyuna ikiye kesilir. Domatesler iri iri dörde bölünür. Zeytinyağı eklenen tavada sebzeler ayrı ayrı kızartılır. Düdüklü tenceredeki etler ocaktan alınır ve cam bir fırın tepsisinin ortasına dizilir. Etrafına kızarmış patlıcan, biber ve domatesler yerleştirilir. Bütün malzemelerin üzerine karabiber serptikten sonra, düdüklü tenceredeki et suyunun bir kısmı üzerine gezdirilir ve fırınlanır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI