X
X

Bostana tarifi

03.10.2012 Çarşamba 10:22 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Şanlıurfa'nın yöresel tatlarından Bostana tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

2 adet domates
1 adet acı kırmızı biber (bulunabiliyorsa urfa biberi)
1 adet yeşil biber
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
Yarım çay bardağı nar ekşisi
 
Yapılışı:
Maydanoz ve nane kıyılır. Domates, biber ve soğanlar küçük küçük doğranır. Hepsi bir kaseye alınır, nar ekşisi ve pul biberle karıştırılır. Üzerlerine kırık buz eklenir ve buzdolabında dinlendirilir. Bostana hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI