X
X

Bütün Et tarifi

01.04.2013 Pazartesi 11:41 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Afyon'un yöresel tatlarından Bütün Et tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
8 adet pirzola
9 adet yeşil biber
4 adet domates
3 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
8 adet (kişi sayısına göre) dövülmemiş pirzola önce kendi yağında rengi dönene kadar kızartılır. Rengi dönen etler; 2 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile ağır ateşte kızartılıp arada azar azar sıcak su eklenerek pişirilir. 3 adet patates küp küp doğranıp kızartlır. Biberler de bütün olarak kızartılır. Domatesler kabukları ile birlikte halka halka doğranıp biberlerin yağında kızartılır. Pişen etler servis servis tepsisine alınır. Kızarmış patatesler, biberler ve domatesler yerleştirilir.
 
Bütün Et servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI