X
X

Cacıklı Arap Köftesi tarifi

25.02.2013 Pazartesi 11:11 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Cacıklı Arap Köftesi tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg süzme yoğurt
250 gr kıyma
2 demet ıspanak
1 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
3 tatlı kaşığı toz biber veya biber salçası
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 avuç un
 
Yapılışı:
1 su bardağı ince bulgur, 1 adet küçük küçük doğranmış soğan, 3 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta ile 250 gr kıyma; 1 avuç un eklenerek iyice yoğrulur. Misket büyüklüğünde köfteler yapılır. Hazırlanan köfteler buharda haşlanır sonra da sıvı yağda kızartılır. 2 demet ıspanaka tuzla ovulur. 1 kg süzme yoğurt, 4 diş ezilmiş sarımsakla karıştırılır ve ıspanaklar eklenip harmanlanır. Pişirilen köfteler yoğurdun üzerine yerleştirilir. 1 tatlı kaşığı pul biber tereyağında kızdırılır ve yemeğin üzerine dökülür.
 
Cacıklı Arap Köftesi servise hazırdır.

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI