X
X

Cantık Tarifi

14.03.2014 Cuma 12:56 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Cantık tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için:
1 yumurta 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz maya 
Tuz 
1 küp şeker
Ilık su 

İçi için:
500 gr orta yağlı kıyma 
2 domates 
1 soğan 
Karabiber, tuz, kekik

Yapılışı : 
Hamur için tüm malzeme derin bir kaba alınıp yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır. Yoğurulan hamur 45 dakika mayalanmaya bırakılır. İçi için kıyma, baharat, rendelenmiş domates ve soğanla karıştırılır. Yumurta büyüklünde bezelere ayrılan  hamurlar elle veya merdane yardımı ile açılır. Hamurların ortasına iç harçtan koyulup kenarları bastırılmadan kapatılır. 20 dakika daha tepside mayalanması beklenir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü ve altı kızarına kadar pişirilir. Bol maydanoz ve puz biberle servis edilir.