X
X

Çelebi Aşı tarifi

20.03.2013 Çarşamba 18:51 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Balıkesir'in yöresel tatlarından Çelebi Aşı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
6 adet tavuk pirzola
1 su bardağı süt
2 adet soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
1 yumurtanın üzerine, 1 su bardağı süt dökülür ve azar azar un eklenerek hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır. 6 adet tavuk pirzola, 1 çay kaşığı tuz serpilen suda haşlanır. 2 adet soğan küçük küçük doğranıp pembeleşene kadar kavrulur. Pembeleşen soğanlara 2 yemek kaşığı salça eklenir. Haşlanan tavukların suyu salçayla kavrulan soğanın üzerine dökülür ve 1 çay kaşığı tuz atılır. Haşlanmış tavuklar didiklenip tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle lezzetlendirilir. Dinlenen hamur 3 eşit bezeye ayrılır. İlk beze açılır ve 2 parmak genişliğinde karelere ayrılır. Karelere tavuk eti yerleştirilir ve sarılır. Sarılan hamurların uçları da burularak kapatılır (bayram şekeri gibi) Kalan 2 beze de aynı şekilde açılır, kesilir ve tavuklu içle birlikte kapatılır. Hamurlar kaynayan salçalı tavuk suyuna atılıp mantı gibi pişirilir.
 
Çelebi Aşı servise hazırdır.