X
X

Çene Çarpan tarifi

22.03.2013 Cuma 10:56 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kastamonu'nun yöresel tatlarından Çene Çarpan tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kase süzme yoğurt
½ tatlı kaşığı pul biber
½ tatlı kaşığı karabiber
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 kaşık tuz
2 bardak su
Aldığı kadar un
Üzeri için:
2 kaşık tereyağı
 
Yapılışı:
Yoğurma kabına un koyulur, üzerine bir yumurta kırılır, su eklenerek yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur dinlendirilir. Bez torbaya 1 kase köy yoğurdu koyulur ve üzerine 1 kase su dökülür. Bez torba sıkılarak yoğurdun suyu süzülür ve sıkıca bağlanır. Hazırlanan süzme yoğurt tabağa koyulur ve üzerine yarımşar tatlı kaşığı pul biber ve nane serpilip karıştırılır. Dinlenen hamur ikiye bölünür. İlk beze elde yoğurulup un serpilip çevirilerek açılır. Açılan hamur büyük kareler halinde dilimlenir. Hamurların üzerine süzme yoğurt koyulup muska şeklinde kapatılır. Pişerken kenarlarının açılmaması için iyice bastırılır. Mantılar kaynayan suya atılarak pişirilir. Bu sırada tavada tereyağı eritilir. Pişen mantılar servis tabağına alınır üzerine cızırdayan tereyağı dökülür.
 
Çene Çarpan sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN