X
X

Cepleme Tarifi

07.03.2014 Cuma 12:23 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Uşak'ın yöresel tatlarından Cepleme tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2.5 kg et (Böbrek yatağı)
1 adet soğan
Kekik, Tuz
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça  

Yapılışı:
Et düdüklüye alınıp üzerine su eklenir. Düdüklünün ağzı açık olarak kaynatılır ve üzerinde oluşan köpük alınır. Düdüklüye 1 adet soğan ve kekik eklenip düdüklünün kapağı kapalı olarak 1 saat pişirilir. Etler düdüklüden alınıp ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirilir. Diğer tarafta rendelenmiş 2 adet domates, 1 çorba kaşığı salça ve tuz et suyu ile karıştırılarak açılıp etin üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirildikten sonra fırın kabının üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak 30 dakika pişirilir.