X
X

Ciğer Yahni Tarifi

30.10.2013 Çarşamba 12:48 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Ciğer Yahni tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler
1 kilo  dana ciğeri
2 soğan
3 diş sarımsak
2 yeşil biber
1 kapya (kırmızı) biber
1 çorba kaşığı salça
5 domates
Tuz 
Karabiber 
Kimyon

Üzeri için
Maydanoz
Taze soğan

Hazırlanışı:
Ciğerler sıvıyağda yüksek ateşte kısa süreli pişirilir. Ayrı bir tencerede soğan kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine sarımsak, biberler ve salça eklenir. Az pişen ciğerlerde tencereye aktarılır. Ciğerler soğan ve biberlerle biraz kavrulduktan sonra üstüne küp küp doğranmış domatesler eklenir ve karıştırılmadan pişmeye bırakılır. Tencerenin kapağı tam açılmadan üzerine kenarından biraz su ve tuz eklenir. Ciğerler piştikten sonra karabiberi ve kimyonu koyulur.  Maydanoz ve yeşil soğanla servis edilir.

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI