X
X

Çiriş Çorbası Tarifi

03.04.2014 Perşembe 10:37 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Doğubeyazıt'ın yöresel tatlarından Çiriş Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 yemek kaşığı un 
1 kg çiriş otu
2 su bardağı süt 
1 su bardağı pişmiş buğday 
Tuz

Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı 
Kekik

YAPILIŞI: 
Tencerede eritilen tereyağında un kavrulur. Üzerine doğranmış çiriş otu ve su eklenir. 15-20 dakika kaynatılır. Pişmiş buğday eklendikten sonra son olarak karıştırılarak süt eklenir. Pişirilir. Üzeri için tereyağı eritilip kekik yakılır. Çorba kaynayınca tereyağında yakılmış kekik ve tuz eklenip karıştırılır.