X
X

Dede Baba Pastası tarifi

31.01.2013 Perşembe 13:12 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kars'ın yöresel tatlarından Dede Baba Pastası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 çay bardağı şeker
3 adet yumurta
2 çay bardağı yoğurt
1 paket margarin
1 kaşık sarı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
 
Üzeri için:
1 yumurta sarısı 1 kase ceviz  Yapılışı: Üç yumurta ve 3 çay bardağı şeker çırpılır. 2 çay bardağı yoğurt, 1 paket eritilmiş margarin ve 1 kaşık sarı yağ da sırasıyla eklenerek çırpılma işlemine devam edilir. Birer paket vanilya ve kabartma tozu serpilen karışıma yeteri kadar un eklenerek çırpılır. İstenen kıvama gelen hamur dolapta soğutulur. Yağlanan fırın tepsisine soğuyan kek hamuru parça parça yerleştirilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek toz şeker serpilir, cevizlerle süslenir ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
 
Dede baba pastası sunuma hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN