X
X

Dızmana Tarifi

17.03.2014 Pazartesi 10:59 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Eskişehir'in yöresel tatlarından Dızmana tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamur için:
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Aldığı kadar un

İç harcı için:
Yarım kg beyaz peynir
Maydanoz 

Üzeri için:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
50 gram kaymak 

Yapılışı:
Dızmana hamuru için derin bir kapta su, süt, yaş maya, şeker, tuz ve un karıştırılıp yoğurulur. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. Hamur mayalandırılır. Hamur düz bir zeminde pide şeklinde açılır. İç harç için peynir rendelenip kıyılmış maydanoz ile karıştırılır. Açılan hamurun üzerine peynirli harç yayılıp rulo şeklinde sarılır. Hamur 2 parmak genişliğinde kesilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzeri için sıvıyağ, yoğurt, kaymak ve yumurta birbirleri ile özleşene kadar çırpılır. Karışım hamurların üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.