X
X

Dolmalı Köfte tarifi

09.04.2012 Pazartesi 11:15 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Dolmalı Köfte'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Dışı için:
1 Kase köftelik bulgur
1 Kase yarma bulgur
 
İç harcı için:
1/2 Kilo kavurma
3 Adet kuru soğan
1 Kase susam
1 Kase ceviz içi
1 Demet maydanoz
1/2 Su bardağı zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Karabiber
 
Kızartmak için:
1,5 Su bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
3 Adet kuru soğan yemeklik doğranır ve yarım su bardağı zeytinyağında kavrulur. Soğanların üzerine yarım kilo kavurma eklenir. Diğer tarafta 1 kase susam, teflon tavada kavrulur ve daha sonra havanda dövülür. Susamlar dövüldükten sonra kavurmaların üzerine ilave edilir. 1 kase ceviz içi dövülür ve iç harcına eklenir. 1 Demet maydanoz ince ince kıyılır ve iç harcına eklenir. Karabiber ve kırmızı biber eklenip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.Bir gece önceden ıslatılan, 1 kase köftelik bulgur ve 1 kase yarma bulgur güzelce yoğrulur. Elde edilen hamurdan cevizden büyük toplar kopartılır ve içli köftede olduğu gibi ortası oyulur. Hazırlanan iç harcından bolca doldurularak, hamur kapatılır ve yuvarlanır. Bir tencerede su kaynatılır ve üzerine bir tatlı kaşığı tuz atılır. Su iyice kaynayınca, hazırlanan köfteler suya bırakılır ve suyun yüzeyine çıkana kadar haşlanır. Köfteler su yüzeyine çıkınca bir kevgir ile alınır ve servis edilir. İstenirse daha sonra kızartılarak da servis edilebilir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI