X
X

Dudova (Boşnak Tatlısı) tarifi

22.02.2013 Cuma 10:21 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kırklareli'nin yöresel tatlarından Dudova (Boşnak Tatlısı) tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 su bardağı ceviz
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
5 bardak şeker
6 bardak su
1 çay kaşığı sıvı yağ
 
Yapılışı:
Hamuru için; 2 adet yumurtanın sarısı, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı yoğurt yoğurma kabına konulur. 1 çay kaşığı karbonatın üzerine 1-2 damla limon sıkılıp malzemelere eklenir. Aldığı kadar unla birlikte kulak memesi kıvamınında yoğrulup 2 su bardağı iri çekilmiş cevizle özleştirilir. Tepsi margarinle yağlanır. Hamurlar avuç içinde sıkılır ve tepsiye yerleştirilir. Ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Şerbeti için; 5 bardak şeker 6 bardak su ile kaynatılır. Ocaktan alınıp 1 çay kaşığı sıvı yağ eklenir (Tatlıya parlaklık vermesi için) Nar gibi kızaran hamurlar fırından alınır ve soğutulur. Sıcak şerbet üzerilerine dökülür.
 
Dudova servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI