X
X

Ebem Köftesi tarifi

20.03.2012 Salı 11:18 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Uşak'ın yöresel tatlarından Ebem Köftesi'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg dana ve kuzu karışık satır kıyması
½ çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Kıymanın üzerine 1 yumurta kırılır ve pulbiber, karabiber, tuz ve  1 paket kabartma tozu ilave edilir. Maydanozlar küçük küçük doğranır. Yarım çay bardağı ayçiçek yağı ve un eklenip yoğrulur. (Ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar un eklenir)Köfteden parçalar kopartılır ve yağlanan zemine alınarak oklava ile küçük bir tatlı tabağı kadar açılır. Tavaya sıvıyağ konur ve köftelerin 2 tarafı kızarıncaya kadar pişirilir.
 
Ebem Köftesi servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI