X
X

Ekmek Aşı tarifi - Sivas -

04.04.2012 Çarşamba 10:55 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Ekmek Aşı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
100 gr kavurma
3 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
Bayat ekmek
Pulbiber
 
Yapılışı:
Soğanlar küçük küçük yemeklik doğranır. 2 yemek kaşığı tereyağı tencerede eritilir ve üzerine kavurmalar eklenir. Kavurmaların üzerine salça eklenip kokusu çıkana kadar sotelenir. 1 buçuk litre su ilave edilir. Doğranan soğanlar kavrulmadan yemeğe eklenir. Kaynayana kadar pişirilir. Pirinç yıkanıp nişastasından arındırılır. Kaynayan yemeğin içine eklenir. Arzuya göre pulbiber ilave edilir. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Ekmekler dilimlenir ve fırında kızartılır. Ekmek Aşı yanında kızarmış ekmekle servis edilir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI